fbpx
בחרו עמוד

מאת: אסף קופפר


בשבוע שעבר, ביום שישי, טסלה (TSLA) ערכה את האירוע "WE ROBOT" שבו חשפה בין היתר את הפיתוחים העדכניים של הרובוט האנושי שלה, אופטימוס. זה היה אירוע מיוחד, שבו החברה אפשרה לראשונה לנוכחים לא רק לצפות ברובוטים בפעולה, אלא גם לנהל איתם אינטראקציות ישירות. הרובוטים הגישו משקאות, שיחקו וניהלו שיחות עם האורחים ואפילו רקדו, מה שהפך את האירוע לחוויה ייחודית ומרתקת.

עם זאת, היה נראה כי הרובוטים הופעלו מרחוק על ידי בני אדם לפחות בחלק מהמקרים, ולא פעלו באופן אוטונומי מלא. התנועות החלקות והתגובות המהירות של הרובוטים הושגו באמצעות הפעלה אנושית, דבר שהעלה שאלות לגבי ההתקדמות האמיתית של טסלה בתחום הבינה המלאכותית והרובוטיקה. זה מצביע על כך שהמרכיב הקריטי של ה-AI עדיין אינו מוכן לפעולה עצמאית ללא התערבות אנושית.

העובדה שהרובוטים עדיין אינם אוטונומיים ב-100% מציגה את האתגרים המשמעותיים שטסלה מתמודדת איתם בפיתוח בינה מלאכותית מתקדמת לרובוטים אנושיים. האינטראקציה המורכבת עם הסביבה האנושית דורשת יכולות מתקדמות של למידת מכונה, עיבוד שפה טבעית, וזיהוי חזותי, שאינם פשוטים ליישום ברמה שוטפת ובטוחה. ההדגמה באירוע מדגישה שטסלה עדיין בשלבי פיתוח מוקדמים יחסית בכל הנוגע לאוטונומיה של הרובוטים. הפעלה מרחוק מאפשרת לחברה להציג יכולות תנועה
ואינטראקציה, אך היא אינה משקפת את המטרה הסופית של רובוט הפועל באופן עצמאי ומקבל החלטות בעצמו.

רובוט האופטימוס באירוע "WE ROBOT" מחלק קינוחים לאורחים (התמונה מאתר CNET)

 

מבחינת המשקיעים, האירוע מעורר תערובת של התרגשות ודאגה. מצד אחד, הפוטנציאל של רובוט אופטימוס להשתלב בחיי היומיום ולבצע מגוון משימות הוא עצום. אילון מאסק, מנכ"ל טסלה, הצהיר בעבר כי האופטימוס יכול להפוך למוצר הגדול ביותר של החברה, עם השפעה כלכלית וחברתית נרחבת. על פי אנליסטים, אם החברה תצליח לממש את חזונה, זה יכול להוביל לצמיחה משמעותית בערך המניה ולהציב את טסלה כמובילה עולמית בתחום הרובוטיקה.

מצד שני, העובדה שהרובוטים עדיין אינם אוטונומיים ב-100% מציגה סיכונים ואתגרים. המשקיעים צריכים להיות מודעים לכך שהדרך לרובוט אוטונומי מתפקד היא ארוכה ומורכבת. טסלה תצטרך להשקיע משאבים משמעותיים בפיתוח הטכנולוגיה, ולהתמודד עם אתגרים טכניים, אתיים ורגולטוריים.

החזון של טסלה הוא ליצור רובוט אנושי שיכול לבצע משימות יומיומיות מגוונות: עבודות ביתיות, טיפול באנשים, תחזוקה, ואפילו השתתפות במשימות חלל בשיתוף עם SpaceX. הרובוט יכול לשנות את האופן שבו אנו חיים ועובדים, להפחית עומס בעבודות פיזיות ולאפשר לאנשים להתמקד ביצירתיות וחדשנות.

עם זאת, כדי להגיע לחזון זה, טסלה צריכה להתגבר על מספר אתגרים, כולל פיתוח בינה מלאכותית מתקדמת שמסוגלת להבין סביבות מורכבות, לקבל החלטות בזמן אמת ולפעול בבטיחות לצד בני אדם; הבטחת בטיחות ואמינות הרובוטים כדי לפעול ללא סיכונים למשתמשים או לסביבה; התמודדות עם סוגיות רגולטוריות ואתיות כמו פרטיות, אחריות משפטית והשפעה על שוק העבודה; וכן קבלה חברתית, כלומר שכנוע הציבור ביתרונות הטכנולוגיה והתגברות על חששות מפני אוטומציה ורובוטיקה.

רובוט האופטימוס באירוע "WE ROBOT" מנהל אינטראקציות עם האורחים (התמונה מאתר Tech Startups)

ההדגמה באירוע "WE ROBOT" מציגה את ההתקדמות המשמעותית שעשתה טסלה, אך גם את המגבלות הנוכחיות. העובדה שהרובוטים היו זקוקים להפעלה אנושית מרחוק מצביעה על כך שהטכנולוגיה עדיין אינה בשלה לפעולה עצמאית. זה יכול להצביע על כך שהחברה נמצאת בשלב ביניים, שבו היא מפתחת את היכולות הפיזיות של הרובוטים, בעוד שהמרכיב של הבינה המלאכותית עדיין בפיתוח אינטנסיבי.

אם טסלה תצליח להביא לשוק רובוט אוטונומי מתפקד, ההשפעה על המניה עשויה להיות עצומה, שכן החברה תוכל לפתוח שווקים חדשים ולהגדיל את הכנסותיה באופן משמעותי בתחומים פוטנציאליים כמו שירותים ביתיים ואישיים עם רובוטים המסייעים בעבודות בית, טיפול בילדים ובקשישים; תעשייה וייצור, עם רובוטים העובדים במפעלים, מחסנים ושירותים לוגיסטיים; חלל ותעופה, כולל השתתפות במשימות חלל מורכבות, הקמת תשתיות במאדים או תחזוקה בתחנות חלל; ובריאות ורפואה, בסיוע בטיפול רפואי, שיקום ופיזיותרפיה.

אנליסטים מאמינים כי הצלחת המהלך יכולה להציב את טסלה בחזית הטכנולוגיה העולמית, ולהגביר את אמון המשקיעים בחברה. עם זאת, יש לזכור שהשקעה בתחום זה מלווה בסיכונים, והמשקיעים צריכים לשקול את ההזדמנות מול האתגרים.

לסיכום, האירוע "WE ROBOT" של טסלה סיפק הצצה מרתקת לעתיד שהחברה מנסה ליצור. ההדגמה של הרובוטים והאינטראקציה הישירה עם הקהל מדגישים את הפוטנציאל העצום, אך גם את המורכבות של הפיתוח. העובדה שהרובוטים הופעלו מרחוק מצביעה על כך שהטכנולוגיה עדיין בפיתוח, והדרך לאוטונומיה מלאה עוד ארוכה. בסופו של דבר, החזון של אילון מאסק ליצור עולם שבו רובוטים חיים לצד בני אדם ומבצעים מגוון משימות הוא שאפתני ומעורר השראה. האירוע האחרון מדגיש את המחויבות של טסלה למימוש חזון זה, ואת הצעדים שהיא נוקטת כדי להתקדם לעבר העתיד.

מקורות:

סי-נט

טק סטארטאפס

בלומברג

דה וורג'

אלקטרק

ביזנס טודיי

מקור התמונות:
אתר CNET
אתר Tech Startups
לרבות התמונה הראשית שנלקחה מאתר TESLA

*הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה
בע”מ (להלן: “החברה”). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה
ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים
פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו”ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ
ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור
בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג
בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות
עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות
המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות.
כל העושה במידע הנ”ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
הכותב מחזיק בניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים
לעיל.

.

18.119.157.241
דילוג לתוכן